FAQ

Algemeen

 • Hoe gaat het bij CardsFactory.nl in zijn werk?
  1. U doet een aanvraag voor een offerte via CardsFactory.nl
  2. Nog de zelfde dag ontvangt u van ons een duidelijk gespecificeerde offerte voor het geen u heeft opgevraagd. (geen Excel lijst met te veel kolommen en te veel info).
  3. Na telefonisch overleg wordt de deal gesloten en ontvangt u van ons een opdrachtbevestiging.
  4. Zodra wij van u de opmaak hebben ontvangen, ontvangt u van ons, per omgaande, een virtuele proef. Hierop kunt u zien hoe het eind product er daadwerkelijk gaat uitzien.
  5. Na uw goedkeuring sturen wij de bestanden naar de fabriek waar onze toegewijde collega’s het werk van ons overnemen.
  6. In het door ons opgegeven tijdspad worden de door u bestelding geproduceerd, bedrukt, gecontroleerd en verpakt. Waarna de zending met DHL naar Nederland wordt verzonden.
  7. Final Check bij CardsFactory.nl waarna de zending bij u wordt afgeleverd.
 • Hoe moet ik betalen bij CardFactory.nl?

  Zodra u een order heeft geplaatst starten wij met de productie en ontvangt u van ons een factuur. Wij verzoeken u deze factuur per omgaande te betalen. Vaste klanten, multinationals, grote bedrijven, overheid en de publieke sector worden door ons op rekening geleverd met een betalingstermijn van 30 dagen.

Cards

 • Hoe werkt een RFID of Chipkaart?

  Identificatie door middel van radiogolven is een technologie om op afstand informatie op te slaan en te lezen van zogenaamde RFID tags. Een RFID tag is een chip in combinatie met een antenne. Door deze te integreren in een PVC kaart ontstond de RFID kaart. Grofweg zijn er twee types te onderscheiden:

  • Low frequency (125 KHz, range 2-100cm): deze RFID kaart beschikt over 64 bits tot 1kB geheugen en wordt veelal toegepast als toegangspas. Dit zijn o.a. de EM 4200 cards.
  • High frequency (13.56 MHz, range 3-10cm): beschikt tot 2kB aan geheugen en wordt voornamelijk toegepast bij tijd- en registratiesystemen.
 • Van welk materiaal is de card gemaakt?

  Bij ons heeft u de keus uit een tweetal materiaal soorten te weten PVC en ABS. PVC kaarten worden opgebouwd uit meerdere lagen die met behulp van warmte en druk op elkaar gelamineerd worden. Door deze techniek is het mogelijk om af te wijken van de standaard dikte en kunnen wij ook kaartjes leveren met een dikte van 0,6 of 0,5 mm/. De ABS kaartjes bestaan uit een laag (waardoor er geen delaminatie kan optreden) en zijn uitstekend te bedrukken, vormvast en goed te recyclen.

 • Wat is de standaard afmeting van een PVC card?

  Standaard hebben de kaarten ronde hoeken en een afmeting van 85,60 x 53,98 x 0,76 mm . Als u de keus heeft laten vallen op een dunner kaartje dan is dit mogelijk en kunnen wij die leveren van PVC.

 • Welke soorten bedrukking zijn er?

  Er zijn 3 verschillende manieren om te bedrukken:

  • Thermisch printen
   Voor kleine series bijzonder aantrekkelijk. De gegevens worden op het oppervlak van de plastic card aangebracht via een printlint. Deze wordt verwarmt en op die manier versmolten in de toplaag.
  • Inkjet printen
   Veel gebruikt bij cadeaukaarten en andere massaproducten. Kwalitatief minder dan thermisch printen maar veel sneller en goedkoper. Dankzij de nieuwste inkjet technologie zijn we in staat om 25.000 cards per uur te personaliseren.
  • Embossing
   Als uw card de uitstraling van een creditkaart moet krijgen is embossing uw techniek. Bij het embossen wordt de card aan de achterzijde geponst waardoor er op de voorzijde verhoogde cijfers en/of letters voelbaar zijn. Deze vorm van personaliseren komt men meestal tegen bij creditcards of ziekenhuispassen.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save