RFID-kaarten

RFID-kaarten

rfid-kaarten uitgevoerd als plastic cardRFID kaarten zijn plastic cards waar tussen de onafhankelijke lagen een chip, geheugen en antenne is meegelamineerd. Deze plastic cards, ook wel chipcards genoemd, worden veel gebruikt in musea, parkeergarages en in het OV. De RFID kaarten kunnen bij kleine aantallen digitaal geprint worden. Bij grotere aantallen worden deze in offset gedrukt.

Hoe werken RFID-kaarten

Identificatie door middel van radiogolven is een technologie om op afstand informatie op te slaan en te lezen van zogenaamde RFID tags. Een RFID tag is een chip in combinatie met een antenne. Door deze te integreren in een Plastic card ontstond de RFID-kaart. Grofweg zijn er twee types te onderscheiden:

  • Low frequency (125 KHz, range 2-100cm): deze RFID kaart beschikt over 64 bits tot 1kB geheugen en wordt veelal toegepast als toegangspas. Dit zijn o.a. de EM 4200 cards.
  • High frequency (13.56 MHz, range 3-10cm): beschikt tot 2kB aan geheugen en wordt voornamelijk toegepast bij tijd- en registratiesystemen.

 

Direct een offerte

rfid-kaarten

Verschillende soorten RFID-kaarten

Cardsfactory levert alle types RFID kaarten voor de meest uiteenlopende toepassingen. Naast onze standaard kaarten, waaronder MIFARE® (1 kB) en DESFire EV1 (2kB, 4kB en 8 kB), zijn er ook hybride kaarten waarbij verschillende technieken gecombineerd worden. De meest verkochte RFID kaart is de MIFARE 1K met een opslagruimte van 1024 bytes, verdeeld in 16 sectoren. Deze kunnen geprogrammeerd worden voor operaties als lezen en schrijven.

Slot Loevestein

Voor Slot Loevestijn hebben wij een unieke RFID-kaart mogen leveren. De plastic card heeft de vorm gekregen van een ouderwetse kasteelsleutel. De beleving van de bezoeker is daardoor een stuk leuker geworden! De munitiekelder en kerkers openen met een sleutel is net even anders dan met een standaard rechthoekige pas.

rfid-kaarten voor slot Loevestijn