RFID – NFC

Toepassingen van de NFC kaart met MIFARE chip

De mogelijkheden zijn simpelweg eindeloos. NFC kan voor diverse doeleinden worden gebruikt. De meest bekende toepassing van NFC zijn de ‘OV-chipkaart’ of het contactloos betalen, maar dat is slechts een tipje van de sluier!

Een korte opsomming van enkele mogelijkheden:

Doordat de NFC passen gemakkelijk te scannen/gebruiken zijn op zowel Android als Apple telefoons (vanaf IOS 12) is het een onwijs laagdrempelige en goed betaalbare techniek.

Wilt u weten hoe NFC kan bijdragen aan uw product of dienst? Klik hier

Bel mij terug

Voorbeelden

Visitekaartje

Onderscheidt uzelf met een unieke en opvallende visitekaart. Doordat de PVC pas wordt overhandigd heeft deze al een hoge attentiewaarde. Daarnaast is het nog eens super praktisch ook. Zodra de visitekaart tegen de NFC lezer van een telefoon gehouden wordt krijgt uw relatie de optie om direct uw gegevens op te slaan in zijn/haar telefoon. Het is zelfs mogelijk om uw gegevens te verrijken met uw website, adres en e-mailadres.

Interactief tijdschrift

Tijdschriften kennen een beperkt formaat waarin informatie aan de lezer overgedragen kan worden. Door het toevoegen van een Sticker met NFC functie kan er interactie plaatsvinden en is het mogelijk om de lezer direct te activeren naar uw actiepagina of webshop te gaan. De kans dat uw promotieactie een succes is gegarandeerd!

Hotel/Restaurant wifi

Tijdens het bezoek van uw restaurant of hotel wilt u de klant een totaal beleving kunnen waarin ze van vele gemakken voorzien zijn. Door het meeleveren van een NFC pas of zelfs uw toegangssleutels/passen te laten upgraden tot een multifunctionele pas. Met deze pas kan de gast zichzelf toegang verlenen tot zijn/haar hotelkamer en daarnaast door de pas tegen de telefoon te houden kan de klant zichzelf direct toegang verlenen tot uw Wi-fi netwerk. Zo kan de gebruiker direct aan het werk of even relaxen terwijl er gebruik gemaakt wordt van het internet.

Carkit connectiviteit

Zodra een potentieel autokoper besluit om over te gaan om een proefrit te gaan maken willen ze de auto zo volledig mogelijk ervaren. Door het scannen van een tag die als sleutelhanger vast zit aan de autosleutel wordt de auto door een simpele druk op de knop op de telefoon direct op het onboard systeem worden aangesloten. Alle functies zoals onder andere bellen en muziek streamen zijn direct mogelijk.

Product informatie

Door het toevoegen van een NFC sticker aan een product kan de eindgebruiker direct up-to-date informatie lezen over het product dat hij/zij gescand heeft. Er kan vanuit de fabrikant worden bijgeschakeld worden op de sales door bijvoorbeeld een 2 halen 1 betalen actie in te starten op basis van eerder gescande producten door de klant.

 

music-poster-nfc

 

nfc-carkit

Product-informatie NFC

Cases

Hieronder staan een drietal cases beschreven om uw relatie te activeren en informeren.

Slot Loevestein (activeren)

Voor Slot Loevestein hebben wij mooie, gestanste PVC “sleutels” mogen maken. Doordat de persoonlijke sleutel is voorzien van ene slimme chip kunt u zelfstandig het kasteel verkennen, presentaties starten en een verhaal ontsluiten. De bezoekers krijgen hierdoor een interactieve inkijk in het leven van vroeger. Doordat de pas gestanst is als sleutel wordt de authentieke sfeer ook meegenomen in deze moderne techniek.

Party like there’s no tomorrow

Tijdens het Party like there’s no tomorrow festival hebben wij NFC passen mogen produceren. Deze passen waren bedrukt in de huisstijl van het desbetreffende evenement om de look en feel in stand te houden. Tijdens het evenement konden de passen niet alleen als entreebewijs gebruikt worden, maar daarnaast konden de passen ook (lokaal) opgewaardeerd worden.

Door de bijpassende verpakking die naar de bezoekers toe werd gezonden is er een gave opwarmer neergelegd voor een leuk evenement!

Watch for Health (informeren)

Steeds minder patiënten lezen hedendaags de bijsluiter of begeleidende informatiebrief. Dit zorgt ervoor dat de gebruikers van medicatie te foutief of onvoldoende hun medicatie gebruikt.

Door het toevoegen van een NFC Sticker op de brochure wordt de bijsluiter in één keer interactief.

Na het scannen van de NFC sticker wordt de patiënt doorverwezen naar een video op de pagina van Watch4Health. In dit filmpje wordt het desbetreffende medicijn in duidelijke taal uitgelegd. Doordat de patiënt beter geïnformeerd is, zal de medicatie beter genomen worden en daardoor meer effect hebben.

 

NFC-slot-loevenstein

 

 

NFC-card-payment-card

 

nfc-flyer

Uw eigen ontwerp voor de NFC card

Als u investeert in eigen NFC kaarten met MIFARE chip, dan wilt u natuurlijk dat het uiterlijk van de cards aansluit bij uw product of dienst. Daarom is het bij Cardsfactory mogelijk om de kaarten volledig te personaliseren. Niet alleen qua drukontwerp, maar ook qua vorm en eventuele verpakking. Want een cadeaukaart of leuke attentie verdient natuurlijk een mooie verpakking om te overhandigen. Wij vinden het leuk om u te helpen en worden er blij van als we maatwerk kunnen leveren.

Wilt u weten hoe NFC kan bijdragen aan uw product of dienst? Klik hier

visitekaartje-nfc-robin

NFC tags

NFC tags zijn in allerlei type, soorten en vormen te verkrijgen.
Er zijn drie voornaamste vormen waarin de chips worden uitgevoerd.

  • PVC Passen – Door de chip te verwerken in een handzame, praktische pas kan deze gemakkelijk meegedragen worden in bijvoorbeeld een portemonnee of als (entree) pas of naamkaart aan een lanyard. Ook de passen als de OV chipkaart en ID kaart zijn voorbeelden van een NFC pas.
  • Stickers – Ook stickers kunnen worden voorzien van een NFC chip. Doordat de stickers bevestigd kunnen worden op elk gewenst product, maakt u direct het gewenste artikel interactief!
  • Tokens – Tokens zijn “harde” tags en worden gebruikt waar een sticker of PVC pas te kwetsbaar zijn voor beschadigingen. Door een geharde laag zijn de chips niet alleen beschermd maar ook nog eens waterdicht!

Naast deze drie vormen van behuizingen zijn er ook nog andere talloze mogelijkheden om NFC te verwerken!

NFC chip varianten

Er zijn verscheidene merken, typen en kwaliteiten NFC chips te verkrijgen. Bij TAPES werken wij voornamelijk met de NFC chips van de NXP familie.
Wij gebruiken voornamelijk de NTAG en MIFARE chips voor de uitvoering van onze NFC passen.
Uiteraard zullen wij u adviseren voor welk type chip uw pas uitgevoerd zou moeten zijn om het product op de door u gewenste manier te laten functioneren.

 

 

NFC-sticker